Tarvitaan avaruuspoliittinen ohjelma

Halusin kirjoittaa tämän siksi, että kysyessäni ihmisten omia ufohavaintoja Facebookissa havaitsin, että jo omassa kaveripiirissäni ufohavaintoja on paljon.

Kuvakaappauksia Facebook julkaisustani

Haluankin ”normalisoida” keskustelua avaruusolioista ja ufoista. Omissa aistihavainnoissa ei pitäisi olla mitään hävettävää. Ihmettelen suuresti, että vielä vuonna 2020 ufot ovat tabu. Itse kannatan avointa keskustelua.

Tässä ajassa ei tarvitse enää väitellä siitä, että onko Maan ulkopuolella elämää. Onhan monet kosmologit ja tähtitieteilijät todenneet sen olevan todennäköisyyslaskennan mukaan täysin varmaa. Mittakaava avaruudessa on valtava. Oma aurinkokuntamme on osa Linnunradan galaksia, joka on vain yksi galaksi miljoonien muiden galaksien joukossa. Tätä galaksien muodostamaa kokonaisuuttaa kutsutaan universumiksi. Multiversumiteorian mukaan oma universumimme on kuitenkin vain yksi lukuisten joukossa. Avaruustieteen professori Esko Valtaoja on kuvannut multiversumin teoriaa vertaamalla sitä juuri avattuun kuohuviinipulloon. Jokainen pullon pohjassa kehottyvä kupla on uusi universumi. Samaan aikaan kuplisen noustessa ylöspäin vanhoja universumeja tuhotuu. Maailmankaikkeuden mittakaavan hahmottaminen on ihmismielelle mahdotonta. Sen verran voimme kuitenkin ymmärtää, että emme ole yksin?

Omat kokemukset

Itselläni on useampia ufohavaintoja. Näistä kaksi on sellaisia, ettei niille löydy mitään selitystä taivaalla muuten tapahtuvista ilmiöistä. Olen tähtitieteen harrastaja, ja tiedän varsin hyvin, että miltä esimerkiksi meteoriitin tulo ilmakehään näyttää.

Ensimmäinen tapauksista oli Kouvolan keskustan lähellä taivaalla näkyneet kaksi vihreää valoa loistanutta alusta. Näistä selittämättömän teki niiden fysiikanlakien vastainen liike. Liikenopeuden lisäksi, nämä alukset pystyivät vaihtamaan suuntaa jyrkissä kulmissa todella nopeasti. Lenneltyään muutaman sekunnin, ne sinkoutuivat kohtisuoraan ylöspäin valtavalla nopeudella, ja katosivat näkyvistä

Toinen tapaus tapahtui ajaessani autolla. Havaitsin autotiestä noin sadan metrin päässä aluksen, joka oli laskeutunut pellolle. Se oli matala, mutta leveä. Kirkkaat valot vaikeuttivat äärirajojen tarkkaa havaitsemista, mutta se näytti perinteiseltä lautaselta. Se joko leijui noin metrin irti maasta, tai vaihtoehtoisesti se lepäsi, jonkun telineen päällä. Siinä oli häikäisevän kirkkaat valot. Tämä havainto kesti muutaman sekunnin, kunnes se jäi puiden taakse piiloon auton jatkaessa matkaa.

Haluan korostaa, että molemmilla havainnoilla oli muitakin havaitsijoita. Jos olisin ollut yksin, niin olisin varmasti etsinyt syitä havainnoilleni näköhäiriöistä, tai samalla hetkellä puhjenneista mielenterveyden ongelmista.

Kuvitelma lajimme ylivertaisuudesta on harha

Kun hyväksymme todennäköisyyden, että elämää on muuallakin, hyväksymme samalla ajatuksen siitä, että on varsin todennäköistä, että avaruudesta löytyy huomattavasti meitä vanhempia ja kehittyneempiä sivilisaatioita. Ihmiskuntamme historian arvellaan tutkimusten mukaan ulottuvan noin 300 tuhannen vuoden päähän, joka on paitsi maapallon historiassa, niin varsinkin maailmankaikkeuden historiassa vain silmänräpäyksen murto-osa. Näin ollen voimme vahvasti olettaa, että meitä kenties tuhansia, kymmeniätuhansia tai satojatuhansia vanhemmat sivilisaatiot ovat teknologisessa kehityksessään huomattavasti meitä edellä. Miettikää miten nopeasti teknologia on Maassa kehittynyt viimeisen sadan vuoden aikana.

Avaruuspoliittinen ohjema, miksi?

Mielestäni kaikkeen tulee varautua. Uskon, että suuremmilla valtioilla on jo olemassa poliittiset linjaukset avaruuden varalta. Näyttää siltä, että tähän asti suosittu linja on ollut kiistää kaikki ufohavainnot, vaikka suuri osa ihmisistä on jo vuosikausia olleet tietoisia maan ulkopuolisten olioiden vierailuista Maassa. Salaamisen kulttuurista kertoo se, että USA:n ilmavoimien hävittäjistä kuvattujen videoiden vuotamisesta kului todella kauan, etten kuin ne virallisesti myönnettiin.

Nyt kun USA:n ilmavoimat ja Pentagon ovat viimein myöntäneet ufohavaintojen olevan totta, on salaamisen kulttuurista siirryttävä avoimen tiedottamisen kulttuuriin.

Linkki 28.4. julkaistuun artikkeliin:

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006489253.html

On vain ajan kysymys, että milloin Suomen ilmavoimat julkaisevat omia tietojaan tunnistamattomista ilmailuilmiöistä. Olen varma, että tiedot saattavat joitain järkyttää, mutta se ei ole syy olla jakamatta tietoa.

Politiikan tulee varautua kaikkeen. Siksi olisi tärkeää luoda linjaukset yhdessä kansainvälisen yhteisön kanssa siitä, että miten esimerkiksi ufohavaintoihin tulee reagoida. Vähintään yhtä tärkeää on laatia ohjeet havainnoista tiedottamiseksi. Silloin kun kyse on asiasta, joka ei millään tavalla ole hallinnassamme, tulee toimintatapojen olla kaikkien Maan valtioiden välillä yhteneväiset.

Spekulointia

Mikäli humanoideilla on kykyä matkustaa tähtien / galaksien välillä, on heillä varmasti myös ajatus siitä, että miksi he ovat täällä vierailemassa. Tämän motiivin selvittäminen on erittäin mielenkiintoista. Mikäli tulijat olisivat vihamielisiä ja haluaisivat valloittaa Maan, niin olisimme varmasti jo tämän ”tähtien sodan” hävinneet. Sopii toivoa, että tulijoilla on halua osallistua maapallon ongelmien ratkaisuun. Valistunut veikkaus onkin, että tämä kaunis sininen planeetta on vieraiden sivilisaatioiden edustajien mielestä säilyttämisen arvoinen. Oma arvioni on, että ne ovat paitsi älykkäitä, niin myös hyväntahtoisia. Siksi en osaa tuntea mitään pelkoa. Olen myös keskustellut henkilön kanssa, jonka humanoidit ovat kaapanneet. Hän kertoi tapauksen olleen jännittävä, muttei pelottava.

Sanoista tekoihin

Suomessa avaruuspolitiikka on Työ- ja elinkeinoministeriön vastuulla. Ministeriön tulisikin selvittää, että miten asiassa kannattaa edetä. Näyttää siltä, että Suomessa pitää lähteä liikkeelle ”nollapisteestä”. Ensin tuleekin kerätä kaikki tieto, jota asiaan liittyen on käytettävissä. Piilottelu ja hyssyttely ei enää kannata, vaan asioista pitää puhua niiden oikeilla nimillä. Yhteistyökumppaneita kannattaa etsiä Euroopan Unionista, sekä Yhdysvalloista, joista jälkimmäisellä on pitkä historia avaruus- ja ufotutkimuksesta.

Otan mielelläni vastaan kokemuksianne omista ufohavainnoistanne. Niitä voi laittaa osoitteeseen: huhtalajvt@hotmail.com

Kiitos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *