Kohti Eurovaaleja – miksi?

Historiaa kirjoitetaan joka päivä

Monet ovat vasta eduskuntavaalien jälkeen havainneet, että Euroopassa pidetään reilun kuukauden päästä merkittävät vaalit. Itse olen tässä mittelössä mukana. Pidän tätä kunniatehtävänä ja suurena luottamuksen osoituksena omalta puolueeltani. Kun minua kysyttiin ehdolle eurovaaleihin ajattelin ehkä viisi minuuttia, että onkohan kyseessä liian suuri pala kakkua. Nautin haasteista, ja vastasin nopeasti kyllä. Totuus on se, että Vihreiltä eurovaalilistalle on valittu 20 ehdokasta – kyllä, koko Suomesta. Tässä joukossa seisominen ei ole itsestäänselvyys, vaan suuri mahdollisuus. Se on mahdollisuus perehtyä Euroopan tilanteeseen ja politiikkaan.

Kun otin Kouvolan Vihreiden puheenjohtajuuden vastaan tammikuussa vuonna 2016, oli tärkeimpänä tavoitteena johdattaa Vihreät vaalivoittoon. Onnistuimme tavoitteessa. Nyt voin tunnustaa, etten silloin jaksanut uskoa, että meidän pienestä, mutta pippurisesta porukasta voisi nousta ehdokas Eurovaaleihin. Nyt se on kuitenkin totta.

Kysymyksiä joita ei aina kysytä

Mitä kolmea asiaa ilman en voisi elää?

  1. Rakkaus: Ilman rakkautta, ei ole syvällistä onnellisuutta. Lähimmäisenrakkaus, hyvät ihmissuhteet ja rakkaus lapsiin ovat ihmisen elämän tärkeimpiä asioita. Jos rakkaus puuttuu jää jäljelle kateus, pelko, viha, ja katkeruus. Tällainen elämä ei ole arvokasta.
  2. Urheilu: Tarvitsen keinoja purkaa stressiä, turhautumista, pettymystä ja muita elämään kuuluvia luonnollisia, mutta haitallisia asioita. Urheilu on terapiani – ylipaineventtiili, joka pitää minut toimintakykyisenä.
  3. Luonto: Minä halailen puita, enkä häpeä sitä. Luonnossa liikkuminen rauhoittaa minua ja antaa minulle energiaa. Sateen jälkeinen metsä, happirikas ilma ja kevyt tuulen henkäys kasvoilla ovat samalla pieniä, mutta niin suuria asioita.

Minkä supervoiman haluaisin ja miksi?

Haluaisin sellaisen kyvyn, että voisin lopettaa sodat ja ihmisten vihan toisiaan kohtaan. Sodan mielettömyys on häirinnyt minua jo lapsesta asti. Ensin halusin edistää rauhaa osallistumalla uskottavaan maanpuolustukseen. Nyt haluan rakentaa rauhaa päättäjänä. Sellainen supervoima, joka saisi ihmiset laskemaan aseensa ja vaihtamaan nyrkit suudelmiin helpottaisi tätä rauhantyötä.

Minkä taidon haluaisin oppia? Miksi?

Haluaisin oppia soittamaan kitaraa. Kärsivällisyyteni ei kitaransoiton harjoitteluun kuitenkaan riitä. Tykkään esiintymisestä, ja minusta olisi aivan hyvin voinut tulla rokkitähti. Minusta tuli kuitenkin poliitikko. En siis soita kitaraa, vaan suutani, mutta yritän tehdä senkin kauniisti riitasointuja välttäen, ja muita ihmisiä kunnioittaen.

Miksi olen valinnut Vihreät puolueeksesi?

Valinta ei ollut yksinkertainen. Olin siinä luulossa, että kaikki puolueet ovat huonoja. Päätin kuitenkin perehtyä eri puolueiden ohjelmiin ja havaitsin, että Vihreät on kaikista vaihtoehdoista vähiten huono. Tämä tunne on myöhemmin vaihtunut sellaiseen fiilikseen, että koen olevani täysin oikeassa jengissä. Tärkeimmät syyt puoluevalintaani ovat ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaan liittyvä kunnianhimo, ihmisarvon ehdoton kunnioittaminen, sekä ennakkoluuloton ja liberaali yleisilmapiiri.

Miksi olen ehdolla eurovaaleissa?

Olen poliitikko ja haluan muuttaa maailmaa. Siitä asti kun päätin ryhtyä politiikkaan olen ollut ehdolla kaikissa vaaleissa, jotka on järjestetty. Minulla on utopia ja visio maailmasta ja sen suunnasta. Haluan tehdä työtä tärkeiksi kokemieni asioiden hyväksi. Vaalit ovat astinlauta niihin paikkoihin, joissa maailman suunnasta päätetään. Euroopan parlamentti on yksi tärkeimmistä – siksi olen mukana.

2 Comments on “Kohti Eurovaaleja – miksi?”

  1. Hienoja arvoja, toivon että pääset niitä toteuttamaan , täältä tulee sinakin yksi ääni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *