Eduskuntaan, miksi?

Kun ihminen ryhtyy tavoittelemaan jotain elämässään, on siihen aina jokin syy. Tässä kirjoituksessani yritän kuvailla sitä, että miksi juuri minä haluan eduskuntaan ihmisten asioita hoitamaan.

Muutoksen salaisuus on keskittää kaikki voimat, ei vanhan vastustamiseen, vaan uuden rakentamiseen.

Maailma muuttuu, muttei itsestään

Kun katsoo ympärilleen, on helppo havaita, että asiat muuttuvat. Monet asiat muuttuvat paremmaksi, ja jotkut huonommaksi. Suurin osa muutoksista ovat ihmisten aikaansaannosta. Ajattelen, että juuri niihin asioihin mihin voimme, meidän tulee vaikuttaa ja keskittää voimavaramme. Osa ihmisistä seuraa muutosta sivusta, tai tekee asioita omassa lähiympäristössään, joka on myös todella arvokasta. Lisäksi on joukko ihmisiä, jotka haluavat vaikuttaa suurempiin kokonaisuuksiin, monien ihmisten asioihin. Minä olen tällainen ihminen.

Kun katson ympärilleni, näen monia asioita jotka ovat hyvin ja säilyttämisen arvoisia. Samalla näen paljon sellaista, jonka toivoisin olevan paremmin. Luonteeni ei anna periksi vain katsoa sivusta, vaan haluan osallistua ja vaikuttaa asioiden kulkuun.

Sylkykupiksi suu hymyssä

Tiedän mihin olen menossa. Jo tällä hetkellä olen saanut havaita, ettei politiikka ole aina ”reilua peliä”. Joskus ryöpytys on kovaa, eikä positiivista palautetta ainakaan liian usein tule. Silti olen toiveikkaana ja innoissani hakeutumassa tähän tutkimusten mukaan yhteen vähiten arvostetuista ammateista. Tämä johtuu oman tulkintani mukaan siitä, etten ole politiikassa saadakseni mainetta tai kunniaa. Olen politiikassa muuttaakseni maailmaa – muuttaakseni politiikan tekoa. Tämä on suurin intohimoni.

Uusi aika, tervetuloa

Suomen poliittinen järjestelmä on noin sata vuotta vanha. Siinä on paljon hyviä puolia, mutta myös paljon kehittämisen mahdollisuuksia. Nykyisen järjestelmän säilyttäminen tuntuu monista ihmisistä turvalliselta. Muutos saattaa ahdistaa. Ajattelen, että eniten se ahdistaa kuitenkin niitä valtaan tottuneita, jotka eivät halua luopua omasta asemastaan.

Äänestysprosentti laskee, ja ihmiset etsivät uudenlaisia tapoja vaikuttaa maailman menoon. Yritysten asema vahvistuu, ja valtio on menettämässä mahdollisuuksiaan päättää omista asioistaan. Tulkitsen myös, että vaikka eduskunnassa istuu 200 kansanedustajaa, on valta paljon harvemman käsissä. Olen ehdottoman avoimuuden ja läpinäkyvyyden kannattaja. Päätökset pitää tuoda päivänvaloon ja kabinettien salamyhkäinen aika on ohi. Tähän liittyy myös se, että kansanedustajien kytkökset yrityksiin ja näiden lobbareihin tulee tehdä julkiseksi. Äänestäjien tulee tietää, mitkä tahot ovat vaikuttaneet mielipiteiden syntyyn. Näiden, ja monen muun muutoksen tarpeen takia, olen ilmoittautunut mukaan yhteisiin talkoisiin.

Blogin tulevaisuus

Tulen käsittelemään tässä blogissa ajankohtaisia asioita niitä kaunistelematta ja mitään salaamatta. Toivon, että blogista syntyy kaksisuuntainen työkalu käsitellä ihmisten asioita. Otan palautetta kiitollisuudella vastaan, ja vastaan mielelläni kysymyksiinne. Matka on alkanut, hyppää mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *