Aluevaalit, miksi ja millä tavoitteilla?

Sain kipinän, kun havaitsin, että hallituksen koronapolitiikka on epäjohdonmukaista ja sekavaa. Käsittelen tässä kirjoituksessani sitä, että miksi olen mukana vaaleissa, vaikka alun alkaen olin jo kaavaillut jättäväni nämä vaalit väliin. Aluevaalit ovat mahdollisuus vaikuttaa. En ole mihinkään vaaleihin lähtenyt häviämään, enkä lähde tälläkään kertaa. Läpi pääsyä tietenkin toivon, mutta se asia on kansan käsissä. Itse asiassa en stressaa asiaa pätkääkään. Jos minun edustamilleni arvoille on tilausta, niin mielelläni lähden niitä arvoja ja tärkeitä asioita viemään eteenpäin.

Silloin kun hermot ”kyrvähtää”, on pakko toimia!

Seurattuani hallituksen koronapolitiikkaa, alkoi nopeasti tulla tunne, että ”ei näin!” Mitä enemmän kuuntelin Sanna Marinin ja Krista Kiurun sekoilua televisiosta, sitä enemmän motivaatio tavoitella paikkaa aluevaltuustossa kasvoi. Kukaan ei varmasti vielä tiedä, että mikä rooli aluevaltuustolla on esimerkiksi koronatoimien päättämisketjussa, mutta uskon että se tulee olemaan vähintäänkin merkittävä. Sain syyn olla mukana.

Kohti aluevaaleja

Kynnyskysymykset

Sillon kuin päätökset astuvat oman moraalin varpaille, on pakko toimia. Yrityksiä pahasti runnelleet lockdownit, ja säälittäviksi jääneet ja väärin kohdistuneet koronakorvaukset saivat sappeni kiehumaan. Kun keskustelu koronapassista alkoi, olin jo menettämässä lopullisesti malttini. Huusin mielessäni, ja välillä ääneenkin, että voiko tämä olla totta! Yritin tehdä jotain myös käytännössä. Allekirjoitin kaikki mahdolliset kansalaisaloitteet koronapassin kaatamiseksi. Lisäksi vähän ennen, kun koronapassista äänestettiin eduskunnassa, niin Kouvolan Liike Nytin hallitus teki kansanedustaja Harkimolle kannanoton siitä, ettei koronapassia tulisi hyväksyä. Harkimo äänesti passin puolesta, eikä sille mitään voi. Liike Nyt on puolue, jossa jokainen saa äänestää kuten parhaaksi näkee – pulinat pois.

Havahduin siihen, että Suomi on jakautumassa kahtia. Niihin ihmisiin, jotka mukisematta, tai vähin äänin hyväksyvät terveyspassit ja ihmisten syrjimisen sen perusteella, ettei ole halunnut ottaa kokeellista rokotusta. Sekä niihin, jotka tätä hulluutta vastustavat. Kokeellista rokotetta, sanon siksi, että näin suurta ihmiskoetta ei ole millään aikaisemmalla rokotteella tehty. Tällaisessa tilanteessa ihmisten kiristäminen piikille on vastuutonta, mielivaltaista ja rikollista. Mieleeni tulee Natsisaksan juutalaisvainot, jossa ihmisiä jaettiin terveystietojen perusteella. Sairaat tapettiin ja terveet ”pääsivät” työleireille. Kun puheet hoitajien pakkorokotuksista alkoivat, suuni ei enää pysynyt kiinni. Tällaista hulluutta on jokaisen itsemäärämisoikeutta ja oman kehon koskemattomuutta kunnioittavan ihmisen pakko vastustaa. Niin vastustan minäkin, niin pitkälle kuin tarvitsee.

Olen Kouvolan ehdokas

Mitä sitä peittelemään. En minä ole menossa aluevaltuustoon ajamaan puolueen asioita, tai tekemään jotain teennäisiä kompromisseja, jossa Kouvola ottaa turpaansa. Minä olen kouvolalainen henkeen ja vereen. Tänne synnyin ja täällä olen päättänyt elää. Miksi ajaisin jonkun muun etua, kuin oman synnyinkaupunkini etua? Kouvolaa on viety soteasioissa, kuin ”litran mittaa”. Siitä alkaen kun synnytykset siirrettiin Kuusaanmäeltä Kotkaan on Kouvola ollut kärsijän roolissa. Jos jotain haluan Kouvolan eteen aluevaltuustossa tehdä, niin haluan pitää meidän kouvolalaisten puolia. Kaikkien tärkeiden palvelujen keskittämistä Kotkaan en hyväksy. Koko ajan on ollut uhka päällä. Leikkaukset meiltä lopetettiin Sipilän hallituksen päätöksellä, mutta politiikkaa tehdään siksi, että on toive paremmasta. Jos minulta kysytään, niin Kouvolassa pitää leikata ja Kouvolassa pitää saada synnyttää. Ei siinä henkilöautorallissa VT15:lla ole mitään järkeä. En edes usko, että se edes säästää rahaa kun kokonaiskustannukset arvioidaan. On se ainakin ihmisten taskusta pois, kun meitä ajelutetaan Kotkaan koko ajan enemmän ja enemmän. Kaikki ne päättäjät, jotka väittävät, että tähän surkeaan palvelutasoon on alistuttava, niin suosittelen alan vaihtoa. Kunnianhimoa paremmasta pitää olla. Näin ei voi jatkua. Piste.

Sinua tarvitsen

Ei tätä yksin tehdä, vaan porukalla. Poliitikko on kansalaisia varten, eikä toisinpäin. Aina olen ihmisille vastannut ja yrittänyt auttaa jos olen siihen pystynyt. Samalla tavalla aion toimia jatkoissakin. Kaikki vinkit ja neuvot ovat kultaakin kalliimpia. Jotkut poliitikot ovat harhaisia ja kuvittelevat, että kaikki viisaus asuu kaupugintaloilla ja eduskunnassa. Paskan marjat! Ilman ihmisten tukea ja ohjausta ei hommat hoidu. Tai sitten ne hoituvat juuri niin huonosti, kun olemme saaneet sivusta seurata. Politiikan tekeminen pitää uudistaa. Kaikki korruptio ja poliittinen kähmintä pitää lopettaa, mutta se onkin uuden blogikirjoituksen aihe. Kiitos, jos jaksoit lukea tänne asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *