Aloite: Nuorten liikuntaa kannattaa tukea

Sain yhdeltä aktiiviselta kaupunkilaiselta suoran vinkin siitä, että miten nuorten terveyttä ja hyvinvointia voitaisiin helposti parantaa. Päätin välittömästi tarttua asiaan, koska idea oli loistava.

Kaikki liikunta on ihmiselle hyväksi.

Investointi tulevaisuuteen

Kun haluamme luoda hyvää tulevaisuutta, kannattaa katse kääntää lapsiin ja nuoriin. Olen jaksanut toistella, että lapsiin ja nuoriin kohdistuvat panostukset eivät ole vain kuluerä, vaan sijoitus tulevaisuuteen. Kouvola on julistautunut lasten, nuorten ja perheiden kaupungiksi. Lisäksi Kouvola haluaa profiloitua urheilu- ja liikuntakaupunkina. Kouvola lähti rohkeasti kehittämään perusopetusta, ja uusia koulurakennuksia alkaa nousta eri puolille kaupunkia – hyvä niin. Nuorillamme menee monien tutkimusten mukaan paremmin, kuin koskaan aiemmin. Esimerkiksi alkoholin käyttö ja tupakanpoltto ovat vähentyneet. Samalla olemme saaneet kuulla, miten nuorison fyysinen kunto on ollut jo pitkään laskusuunnassa. Tätä viestiä on välittänyt muun muassa Puolustusvoimat, joka omassa toiminnassaan mittaa ja seuraa varusmiesten fyysistä kuntoa niin lyhyellä- kuin pitkällä aikavälillä.

Huomio keinoihin

Tiedämme lukuisista tutkimuksista fyysisen kunnon, terveyden ja psyykkisen hyvinvoinnin välisen yhteyden. Meidän on suhtauduttava asiaan riittävällä vakavuudella. Ajatukset tulee siirtää keinoihin, joita meillä on käytössä. Lahden kaupunki otti askeleen eteenpäin kokeilemalla yläkoululaisten maksuttomia uimahalli- ja kuntosali vuoroja koulupäivän jälkeisinä tunteina ja kolmena arkipäivänä viikossa. Tällaisen kokeilun haluan toteutettavan Kouvolassa. Olisi todella hienoa, jos liikuntapaikkojen muuten hiljainen ajanjakso voitaisiin hyödyntää yläkouluikäisten nuorten liikkumiseen.

Tuumasta toimeen

Koska haluan asian menevän eteenpäin, olen tällä päivämäärällä jättänyt Kouvolan kaupungin kirjaamoon valtuustosaloitteen, jossa esitän kokeilun toteuttamista Kouvolassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *